banner bijdekreek

Welkom

Terrein &Omgeving

Cultuur

Natuur

Links

Tarieven & Reserveren

Contact & Route

Corona

Brabantse Walbijdekreek achter

Hier gaan de hoge met bos bedekte zandgronden over in de lager gelegen zeekleipolders. Het meest opvallend is de steilrand, deze slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht en Bergen op Zoom tot in Steenbergen Hier vinden we de hoger gelegen zandgronden met dennenbomen,heidevelden, zandverstuivingen en vennetjes. De wal strekt zich uit van BelgiŽ tot aan Steenbergen. Zeker voor fietsers een wal om te ontdekken.

De Dintelse gorzen

Door een mix van zoet en zout water vindt u hier een uniek stuk natuur. Zelfs op drukke dagen waant u zich in dit uitgestrekte, lege landschap alleen op de wereld. Op de voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken vindt u een veelzijdige begroeiing. Hier grazen Shetlander pony’s en Schotse hooglanders. De slikken van de Heen Twee wandelroutes leiden u door de voormalig zandplaten, slikken en schorren. Bosschages en open gedeelten wisselen elkaar af. Variatie wordt bevorderd door begrazing van Konik-paarden en Schotse Hooglanders.wisent heense slikken Rammegors Ook een gebied dat eerst ontzilde maar nu weer terug is gegeven aan het zoute water. Met een wandeltocht hier omheen krijg je een mooi beeld van deze verandering. Voor vissen een belangrijke kraamkamer. De witte zilverreiger, lepelaar, roerdomp en blauwborst profiteren genieten hiervan.
Te bereiken via het Benedensas. 
     

Steenbergse vliet

Hier een pontje pakken of zelf per kano of fluisterboot het water op is een heerlijke ervaring. In het riet op de oever broeden bruine kiekendief, rietzanger, roerdomp en grote karekiet. Het staat in verbinding met het Volkerak en is voor vissen een kraamkamer.
Te bereiken vanaf het Benedensas, de Heen of Steenbergem

Nationaalpark de Oosterschelde

In dit dynamische gebied vinden duizenden vogels ruimte om te eten, te rusten en te broeden.benedensas bijdekreek
 Bijzondere planten hebben onder wat er, in de bodem maar ook op de dijken en in de aangrenzende gebieden een plekje gevonden. Achter de dijken liggen karrevelden, inlagen en kreekgebieden als zichtbare herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee. De Oosterschelde is het grootste van de Nederlandse nationale parken. Onder het wateroppervlak wacht er nog een wereld. Er zijn per jaar bijna een miljoen duiken in de Oosterschelde maar ook met de snorkel kom je al veel bewoners tegen. Zeehonden en bruinvissen zijn dagelijkse gasten.

Rondje Pontje

Vroeger noodzakelijk nu leuk voor de fietsers en wandelaars. Diverse pontjes om van eiland naar eiland te hoppen. Stukje fietsen afwisselen met varen. Opstap plaatsen: De Heen, Sint Annaland,  Anna Jacobapolder, en Gorishoek. Vertrektijden zijn op het kampeerterrein aanwezig. De meeste pontjes varen alleen in juli en augustus.

Klimbos Brabantse Wal

Zeven klimavonturen, in hoogte oplopend van 3 tot 18 meter. Er is een veilig continu zekersysteem.klimbos bijdekreek Vanaf zeven jaar (reikhoogte 1.30) ben je hier welkom op de eerste twee routes.

Meer natuurgebieden in West-Brabant

Er zijn nog veel meer natuurgebieden in West Brabant. Zoals Landgoed Mattemburg met schitterende orangerie, Het Markiezaat met het bezoekerscentrum de Kraaijenberg met vogel observatie hut en uitkijktoren. West Brabantse dijken, Kalmthoutse Heide en meer. Zie ook bij onze Links naar Staatbosbeheer, Brabants Landschap en Natuurmonumenten.