banner kreek

Welkom

Terrein &Omgeving

Cultuur

Natuur

Links

Tarieven & Reserveren

Contact & Route


Corona
grote markt bergen op zoom bijdereek

Bergen op Zoom

Deze oude markiezenstad ligt op de Brabantse Wal. Meer dan 800 monumenten vertellen over een rijk en bewogen verleden. Een bourgondisch stukje Brabant. Aanrader voor cultuur, winkelen en eten en drinken. Bezoek het Markiezenhof, voormalig stadpaleis en nu een museum met unieke tentoonstelling over de kermis. Waaronder vele echt draaiende miniatuur attracties, en mooie maquettes van de oude stad. 
Terugkerende evenementen o.a. Jazzweekend, Proefmei, Bluesroute, Vestingdagen, Krabbefoor, Maria Ommegang en Elfenboz
Eiland Tholen

Bezoek het vesting- en vissersstadje Tholen en maak een rondje over het eiland. Langs pittoreske dorpjes, vele bloemenvelden, over dijkjes langs bloeiende akkerranden.  Neem een pauze op een strandje langs de Oosterschelde en ga krabben vangen. Zeeland zonder massatoerisme. Bezoek het streek museum de Meestoof, wisselexpostie dit jaar over de krant de Eendrachtbode 75 jaar.

    fort de roovere foto

De West Brabantse waterlinie

Fort de Roovere maakt onderdeel uit van de Zuiderwaterlinie welke tijdens de 80-jarige oorlog is aangelegd om de Spanjaarden tegen te houden. Er zijn forten gebouwd en zijn maatregelen genomen, zodat grote gebieden onder water gezet konden worden. Na bijna 400 jaar herrijzen de contouren van de forten en de voormalige inundatiegebieden er omheen weer in het landschap. In plaats van kanonnen en soldaten destijds, zijn het nu unieke objecten, zoals de zogenaamde "loopgraafbrug", een waterspeelplaats, uitkijktorens en wandel- en fietsroutes, die bezit nemen van de Waterlinie.
       

In den Groene Zonck

Dit is een klein intiem museum over de boekdrukkunst. Niet allen kijken maar ook zelf doen! Het museum is geplaatst in oude koetshuisen uit de 18e eeuw.

Dagje Antwerpen

Een dagje Antwerpen is altijd de moeite waard. Met een 40 minuten staat u er middenin. Naast de mooie binnenstad zijn er vele musea zoals het MAS: Museum Aan de Stroom, vanaf het dak ziet u heel Antwerpen liggen. Ga niet weg zonder diner, onze zuiderburen kunnen goed koken. 

Museum de Meestoof te Sint Anna landnoorse woning bijdekreek

Dit streekmuseum geeft een mooi kijkje in het oude Tholen. Hoe de mensen leefde, werkte en woonde. Van de wagenmaker, de smid, de schoolklas, de meekrap, tot in de winkel. Alles over het vroegere leven en de cultuur op Tholen. Nu met een tijdelijke tentoonstelling over de de krant de Eendracht 75 jaar.

Willemstad

Wandel hier door de historische vesting of en over de stadswallen. Neem een drankje aan de pittoreske haven. Bezoek ook de nabij gelegen Fort de Sabina Hendrica of Fort de Hel.

bijdekreek pompejus bij fort de roovere